Bouwproject Amigo 

De jongenschiro van Pamel krijgt binnenkort een nieuw gebouw! Daar zal dit bouwproject over gaan. Graag geven we jou dan ook wat context over dit project.

Duurzame en functionele uitbreiding van lokale infrastructuur

In veel lokale gemeenschappen vormen bestaande gebouwen en infrastructuur een belangrijk onderdeel van de gemeenschap. Alsook voor de Chiro. Ze worden gebruikt voor een breed scala aan activiteiten;  koken, spelletjes spelen zoals de stoelenrace, een film kijken, … noem maar op. Om de lokale infrastructuur toekomstbestendig te maken is het belangrijk om te investeren in de verduurzaming en uitbreiding van bestaande gebouwen.

Bestaande Lokalen

Het gebouw waar we het over hebben, is een multifunctionele ruimte. De structuur van het gebouw is over het algemeen in orde, maar er zijn enkele problemen die opgelost moeten worden om het geschikt te maken voor toekomstig gebruik. Zo zijn er bijvoorbeeld geen weersbestendige gevelafwerking en zijn de muren bros. Het dak is ook aan vervanging toe en de sanitaire voorzieningen zijn zeer beperkt. Van daaruit ontstond bouwproject Amigo’s. Een project waar bovenstaande problemen zullen worden opgelost.

Naast het verduurzamen van de huidige faciliteiten, zal het gebouw ook worden uitgebreid om aan de groeiende vraag van de gemeenschap te voldoen. De uitbreiding zal omvatten:

• Inclusief sanitair: er zullen nieuwe sanitaire voorzieningen worden gebouwd om aan de eisen van de lokale gemeenschap te voldoen.

• Refter: er zal een nieuwe refter worden gebouwd.

• Polyvalente ruimte: er zal een nieuwe polyvalente ruimte worden gebouwd die kan worden gebruikt voor verschillende activiteiten.

Van een lineaire naar een circulaire economie

Onze visie is gebaseerd op de omschakeling van een lineaire naar een circulaire economie. Deze strategieën omvatten het hergebruik van bestaande componenten, het gebruik van robuuste materialen die tegen hevig spelen bestand zijn, gezonde materialen die geen schade toebrengen aan mens en milieu, hernieuwbare materialen die positief bijdragen aan het milieu, eenvoudige installaties die gemakkelijk aangepast of hersteld kunnen worden en gelaagde bouwlagen waardoor één laag aangepast kan worden zonder de andere te raken.

Dat gezegd zijnde nemen we je graag mee in dit bouwproject. Op deze pagina zullen er regelmatig updates komen van het project. Daarnaast kan je ons ook altijd vragen stellen over het project en kan je je steentje bijdragen. Dat ‘steentje bijdragen’ moet je niet letterlijk nemen ;), maar daar meer over in volgend artikel.